Friday, August 11, 2006

Hvordan vaske et gulv

En sommer er over. Tiden er for mange inne for å krype ut av sommerens telt og campingvogner og flytte inn i nye leiligheter, finne frem penalet, rasere IKEA, fornye studentbevis, kjøpe paraply, hente ut studielån, betale depositum, kjøpe skolebøker, oppdage at studielånet er brukt opp og alt annet en bedriver høsttimer, høstdager og høstmåneder til. Noen må, enten de skal inn i militæret eller bare bebo en leilighet, lære seg å vaske et gulv. For ikke før "vi har vaska gulvet" blir det jul. Og julen er jo høstens endestasjon, lys i tunellen og eneste motivasjon.

Så her kommer det, min redning til deg som trenger hjelp. Instruksjonen leses med meget rolig stemme, fjøsdialekt og to sekunder mellom hvert ord.

" Først tar du ei fille, en svaber og ei bøtte med vatn. Så hiv du litt vatn på gulvet. Det kan godt bli ganske bløtt. Så drar du kluten over. Til slutt samler du sammen vatnet med svaberen. Da er gulvet rent. Ikke kast vatnet i dass. Da blir han som vasker dassen rimelig hissig. Kast det bak huset der det er "gress, jord og hel****. Eller ved et kumlokk. Kumlokk har som kjent en egen evne til å trekke til seg vatn."

Takk til kjære Sersjant Sandvig for denne dype innføring i livsvisdom.
"Hvis dere tar en titt ned på venstre håndledd, ser dere at det begynner å brenne litt på dass"
Honour til Dem!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hva skulle jeg vel gjort uten deg??? Fantastisk lærdom...

11 August, 2006 14:10  
Blogger Amalie said...

Åååå takk HansemanN! Endelig har jeg lært meg å vaske gulv :P

14 August, 2006 23:27  

Post a Comment

<< Home