Monday, November 20, 2006

Vi står her neste år!

Søndag 05. november 2006 kl 20.15. Omlag 60 Briskebybanditter står fortsatt og synger ut i høstmørket:

"Vi står her neste år,
vi står her neste år,
vi står her neste år .. "

Ingen tekst å vinne nobels litteraturpris med, ingen stemmer å vinne Idol med, eller jo, forsåvidt, men innholdet kan ingen ta oss på: Vi står her neste år!

En time senere ble flomlyset på eliteseriearenaen Briskeby slukket. Det var blitt mørkt på førstedivisjonsgresset. Det var mørkere i Hamar enn på lenge. Bunnløs fortvilelse fylte luften fra Skogveien og til Dirty Nelly. Selv dro jeg hjem og måkte snø.

Få timer tidligere hadde HamKam tatt i mot Stabæk i det som skulle vise seg å bli sortien fra tippeligaen. Og en sørgeligere avskjed kunne ingen ha fryktet. HamKam ble avkledd. Ramiro bomma på straffe. (Ramiro fikk krampe. Ramiro reiser fra HamKam. Takk for alt. Kommer til å savne venstrebeinet ditt og dansinga før kampstart) Rønningen slapp inn baller han hadde reddet mot Rosenborg. Sørum hadde en dårlig dag. Det gikk ikke veien hverken når vi spelte hemmat eller mot Disen Kolonial. HamKam så ut som en klubb med ryggen brukket.

Utskjelt ble vi i mediene. TV2 kom visst ikke til å savne oss. Vel, Mini, ingen i Hamar kommer til å savne deg heller. HamKam var synonymt med rasisme, drapstrusler og kjedelig, destruktivt spill. Ingen husker årets angrep, nemlig HamKams 2-0 scoring mot Sandefjord.

HamKams supportere ble brent på bålet i så godt som samtlige aviser. "HamKams største problem", "usmakelig" og "skamfullt". At Banden er rasistisk er feil. Det er til og med veldig feil. At vi ikke daglig sender nattamelding til Magne Hoseth, er ikke det samme som å drapstrue ham. Og vi er stolt av å ikke like alle og applaudere alt og alle som kommer på Briskeby. For Briskeby er vår.

Så om du legger hodet litt på skakke får du se ordentlige folk. Hverken rasister eller mordere. Bare supportere av den gamle skole. Forran påfugg'eln i parken. Nei. Gutten på triangel'n, var det.

Usmakelige? Ja, kanskje.

Så ser vi fram til oppturene neste år. Vi skal atter juble, vi skal atter se flomlyset på Briskeby, atter se Roman drible av fire mann, atter fortelle dommeren at han gjør feil. Betongen skal slites enda mer.
Så glemmer vi heller ikke årets oppturer. 4-0 seieren mot Brann, 3-0 seieren på Lerkendal, 3-0 over Sandefjord og Odd. Og selvsagt: Ringbergs evig vakre 2-0 scoring mot Brann, der han hopper helt inn i Himmelen. Og stakkars Petter V. Moen jogger småstusslig i bakgrunnen.

Alt for vårt land: Republikken HamarKam. Og fra betongen på Briskeby lyder:

"Vi står her neste år, vi står her neste år.. "

8 Comments:

Blogger Karin said...

Etterlengtet oppdatering, Hansemann! Nydelig skrevet, rett og slett. Og hvordan er ståa ellers? Hamar i jula? Snakkes!

20 November, 2006 19:37  
Blogger Karin said...

Selvfølgelig blir det Hamar i jula på meg også =) Det blir bra med en etterlengtet ferie fra juss og psykologi og sosiologi og alt annet rusk og rask.
Ha en god tirsdag!

21 November, 2006 10:00  
Blogger Kari-Anne said...

Godt aa se at bloggen lever, og ikke minst at du er i livet! Saa minner jeg deg paa at adressen min i Nairobi er veldig glad i melkesjokolade.
Live nice!

21 November, 2006 14:29  
Anonymous Anonymous said...

Du har gjenopplivet bloggen, gutt! Det må bety at du har overlevd nok en nattevakt i ChicagoHamar. Her i Bergen drikker vi sørge-te av grønne HamKam-kopper og takker for at ikke Brann vant mer enn de gjorde i år, det er slitsomt nok som det er. Vi må ta en prat snart. Beline.

21 November, 2006 16:02  
Blogger helgeblystad said...

Trist med HamKam. Men vi ser lyst på fremtiden med mer penger i kassa og en glimrende trenerduo!!Er ikke lenge til jul nå..se kanskje da?! Ta en kikk på bloggen min også..
helgeblystad.blogspot.com

23 November, 2006 02:52  
Anonymous Sarah said...

velvel, hansemann...
hva kan man si... ? Det var da en smule trist at de røk ned, men det er ikke HamKam hele livet handler om. Men så må jeg da si at det var veldig bra skrevet, virkelig! :D Men se den lyse siden i det! Lavest i Tippeligaen, øverst i 1. divisjon :) Oppmuntring.. nok for meg i hvert fall.. hva med å følge folket og gå for RBK i tippeligaen? :P

23 November, 2006 21:05  
Anonymous Anonymous said...

just thought I'd let you know a place where you can make some nice extra cash secret shopping.
I made over $900 last month having fun!
http://www.degree-programs-online.info/makingcash.html

26 November, 2006 08:02  
Blogger Amalie said...

Føler med deg fetter! Men jeg lever fortsatt på at RBK-laget mitt tok tilbake gullet i år!! Wohooo!

28 November, 2006 20:01  

Post a Comment

<< Home