Monday, March 27, 2006

Gjerlaugs Oscar

Så måtte den komme. Etter å ha vært blogginnehaver i to måneder var det på tide med en oppsummering over 15 beste filmer. Så sorry Fair Games, du nådde ikke opp i denne sammenhengen.

Nr 1: Historien om David Gale. Dette er bare helt enormt. Verdens beste historie satt inn i verdens beste regi. To strålende skuespillerprestasjoner, og Gjerlaug begynte å grine andre gang han så den. Fantastisk. Sett 5 ganger.

Nr 2: Ringenes Herre: Atter en konge. Et eventyr av en annen verden, storslått og vakkert! "I can't carry the ring, but I can carry You!" og "Don't go where I can't follow You må da være filmhistoriens største sitater. Og vardebrenninga! Vardebrenninga! Jeg får frysninger på ryggen. Sett 6 ganger.

Nr 3: Gladiatoren. Jeg er jo gutt. Denne er strålende. Kjempemusikk og en glimrende Russel Crowe. Sett minst 10 ganger.

Nr 4: A beautyful Mind. Stor historie, stor Crowe!

Nr 5: Windtalkers. En herlig krigsfilm, sterk historie og sterk slutt!

Nr 6: Schindlers Liste. Kommentarer overflødig. Hadde jeg bare reddet én til. Jeg kunne reddet én til!

Nr 7: Tears of the Sun. Krigsfilm, amerikanske marinejegere på oppdrag i Afrika. Storartet!

Nr 8: Ringenes Herre: To tårn. Hva skal man si. Eventyr.

Nr 9: The day after tomorrow. Veldig guttefilm. Og veldig bra.

Nr 10: The Rock. Enda mer guttefilm.. og deilig musikk. Skikkelig musikk er det.

Nr 11: Nattsvermeren. Her må man både tenke litt, og kan nesten bli en smule engstelig underveis. Hannibal Lecter er rå.

Nr 12: Ulvehunden. Min barndoms store film..

Nr 13: Save Private Ryan. Den teksten er bare så mye finere på engelsk. Første 20 minuttene er tøffe, resten er amerikansk, men dog veldig bra.

Nr 14: Tolken. Litt tenke og følge med underveis film. Det liker vi.

Nr 15: Den sjette sans. Magisk. Klart best første gang en ser den, men fortsatt en kjempefilm!

Verden er jo full av gode filmer. Jeg kunne ønske jeg kunne lage eller spille i gode filmer. Men det kan jeg ikke. Andre som fortjener stor kreditt er Shrek-filmene, Istid, The Others, City of God, Passion of the Christ, Rules of Engagement. Jadda. God uke godtfolk!

Tuesday, March 21, 2006

Hva livet lærte meg..

De fleste mennesker lærer ett eller anna i løpet av livet sitt. Her er resultatet av mine 22 første leveår, samlet i 10 naturlover.

1 Ikke løp til bussen. Da kommer den alltid for sent.
2 Sjekk om det er dopapir nok, før du setter deg for godt til rette på porselenet
3 Ikke bind deg til et mobilabonnement fra Telenor med 18 måneders bindingstid
4 Ikke legg deg og sov med våte klær
5 Votter er varmere enn hansker
6 Ikke dra på lange bortekamper for å se på HamKam. Da taper de.
7 Stå opp med det høyre beinet først
8 Melk som har gått ut på dato har virkelig gått ut på dato
9 Søppel bør tømmes minst ukentlig
10 Ta med studentbevis på toget, selv på korte turer


I tillegg. Bibelen ble skrevet før min tid, derfor kan jeg ikke ta æren for noe derfra. Men Bibelen gir mange fantastiske råd! "Søk først Guds rike, så skal du få alt annet i tillegg" er et kjempetips.

Thursday, March 16, 2006

Kåring ved reisens slutt

Ingen god uke uten en kåring. Nå har kanskje ikke dette vært en god uke. (Jeg og bror konkurrerte om hvem som kom nærmest 50 i feber. Dessuten var magen gjort om til en trampoline hver gang jeg spiste.) Men altså likevel en kåring:

Følgende er det som kåres: Mine beste, og værste, reiser. Altså forflytninger, selve reisen, ikke oppholdet eller så. Kun transporten fra punkt x til punkt y.


Topp-10 Beste:

#1 Første helikoptertur hjem til perm, februar 2003
#2 Snøscootertur til Kong Oscars Kapell påsken 2003
#3 Togtur med Torstein, fra Lugano (Alpene) til Zürich
#4 Buss hjem fra Paris sommeren 2005
#5 Ferden på ski ned fra L'été-fjellet i Val D'Isere, 3500m høyt. Puddersnø
#6 Fergeturen til og fra Aran Islands utafor Irland!
#7 Kjøreturen med Crewet (Ansgar Gospel Choir) fra Oslo til Jessheim. Meget latter
#8 Biltur fra Lofoten og hjem, særlig natta over Dovre
#9 Togtur hjem til Hamar fra Oslo etter en landskamp. Morrobokas begynnelse
#10 Beltevogntur med Jesper i bakvogna. Infil til Joint Winter 2003

Topp-10 Værste:

#1 Jegermarsjen med påfølgende jegerlueløp. 5. - 6. september 2002. Det var vondt. Og kaldt
#2 Flyturen hjem fra Bodø sommeren 2005. Jeg lå paddeflat på gulvet, flyvertinnene var bekymra, passasjerene så rart på meg. Selv husker jeg intet fra den dagen. Annet enn blodprøve og hodepine
#3 Busstur til Polen 2004. Ingen tror meg når jeg forteller om turen. Men 35 timer som alene nordmann i en stapp full minibuss sammen med kun polakker. Som ei snakket norsk. Og minibussen falt sammen og ville aldri kommet gjennom noen Eu-godkjenning. Det ville ikke sjåføren heller
#4 Kjøretur til Bergen fra Kristiansand vinteren 2005. Med Ingunn ikke helt frisk bak i bilen, og Seterdalens vinterveier
#5 30-timersmarsjen på starten av øvelse Patrulje. Å gå seg bort i snøstorm i Finmarks vinterfjell er kaldt
#6 Togturen hjem fra Halden på søndag. Jeg var spysjuk og mannen ved siden av meg gav meg ikke store rom for utskeielser
#7 Sykkelturen i Belgia på krigskirkegårder vinteren 2000. 50 kilometer med meningsløshet
#8 5-kilometeren i klubbrennet på Gåsbu. Med feilsmurte ski og massefall FØR START i fellesstarten ble det tungt
#9 Bussturen hjem fra Hønefoss 20. august. HamKam hadde tapt 0-4 i historiens værste HamKamkamp. Cupfinaledrømmen røk
#10 Løpinga gjennom en eller anna by i Europa på jakt etter et tog. Det var tidlig på morran, det var tung bagasje, det var langt å løpe, og gnagsårene var større enn reisebudsjettet. Men jeg husker dog ikke hvor dette var

Friday, March 03, 2006

Uke 9

Så er vi i gang med en ny serie. En kommende tradisjon. En tradisjon som skal føres inn gjennom ubrutte rekker.
Men ja. Hver uke kåres altså Ukens vaffel med brunost og Ukens aprikoskompott. Vaffel med brunost er en hederstittel, grunnet min lengsel etter vaffel med brunost akkurat nå. Ukens aprikoskompott er noe i nærheten av det motsatte. Prisen gis til den eller de som innværende uke fortjener å måtte spise litt aprikoskompott. Og det unner vi vel ingen? (Takk til Fladsrud for konseptet)

Så er vi i gang.

Ukens vaffel med brunost: Rett og slett MariTherese.

Ukens aprikoskompott: I hard konkurranse med Kenneth Dokken som har forlatt HamKam: Oslo Sporveier, representert ved buss 46. Så fort det kommer et lite snøfall er sporveiene ute og kjøre. Bare ikke bokstavelig talt. Jeg har ikke kalkulator med stort nok display til å kunne regne ut hvor lenge jeg har venta på buss 46 denne uka..

Jubelrus på Shamrock

Jeg er i ekstase. 17 timer etter den store prestasjonen er pulsen enda godt over joggenivå.

Hver torsdag kveld deltar Mengshoelsferjas Venner (bestående av TorHåkon Fladsrud, CatoOlastuen, RoarKristoffersen, TorsteinFrogner og meg selv) på Shamrocks store quiz. Der er store lag som Bjarte Flem, Alt var bedre før, Venter på Arnar, Liggeunderlaget, Nabolaget, Og de får gratis øl i baren, Forhåndsfavorittene og andre storheter med og kjemper om seire og store titler.

Og i går. Torsdag 02. mars 2006. Etter en ikke spesielt god førsteomgang hvor vi blant annet bommet på myntenheten i Venezuela, lå vi kun på andreplass. Så kom pausen hvor en hamburger på sedvanlig vis ble fortært. (for ytterligere informasjon: se www.gjemmesiden.net) Så kom andreomgangen. Det var oss mot 18 andre lag. Kunnskap mot kunnskap. Menn mot likesinnede.
Spørsmålene kom, og vi besvarte. Tyske feltmarskalker i Afrika under 2. verdenskrig. Henrik Ibsens mellomnavn. Slaget ved Little Big Horn. Slaget ved Wounded Knee. Kvinnelige norske gullmedaljevinnere i OL fra 1928 til 2006. Hvor mange ganger har OL vært arrangert i samme land samme år?

Til slutt gjensto det å levere inn, få sin sensur og vente på dom. Og så kom gratulasjonene. Kanskje tidenes beste omgang, gratis øl i baren, dvs cola for enkelte av oss, bitre tap for Forhåndsfavorittene, Bjarte Flem og Venter på Arnar, og ville jubelscener.

Så tok vi buss 20 hjem. Neste torsdag tar vi nye skalper. Vi har fått smaken på victori.